Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αξιολόγηση ΦμεΑ εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Εκτύπωση PDF

 

Περισσότερα...

Στοιχεία εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Εκτύπωση PDF

Περισσότερα...

Συνάντηση Συνδετικών Κρίκων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εκτύπωση PDF

Συνάντηση συνδετικών Κρίκων της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ για τον τρόπο εξέτασης των ΦμεΑ


Δεδομένων των νέων εξελίξεων (προστασία προσωπικών δεδομένων, κορωνοϊός, εξ’αποστάσεως εκπαίδευση) έχουν προκύψει ερωτήματα αναφορικά με την πρόσβαση των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες του ΠΘ. Γι αυτό, στείλαμε στις γραμματείες των τμημάτων ατομικές ενημερωτικές επιστολές για κάθε ΦμεΑ που έχει εγγραφεί στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ με πληροφορίες για τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα, ώστε να ενημερωθούν οι διδάσκουσες/οντες.

Επίσης, στις 15 Μαΐου έχουμε οργανώσει μία εξ’ αποστάσεως συνάντηση μέσω Msteams για τις/τους συνδετικούς κρίκους όλων των τμημάτων για να συζητήσουμε το θέμα της εξ’αποστάσεως εξέτασης για τους και τις ΦμεΑ. Eκτός από κάποιες γενικές αρχές προσβασιμότητας πρέπει να συνυπολογιστούν οι εξατομικευμένες ανάγκες των ΦμεΑ και οι ιδιαιτερότητες του κάθε τμήματος ώστε να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξέτασης. Παρακαλούνται όλες και όλοι συνδετικοί κρίκοι να συμμετέχουν στη συνάντηση, ώστε στη συνέχεια να ενημερώσουν και τους/τις υπόλοιπες διδάσκοντες/ουσες του τμήματος τους.

Εάν έχετε κάποια απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ΠΡΟΣΒΑΣΗ 9-3 κάθε μέρα.

Με εκτίμηση

Λειτουργία ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ- Απρίλιος 2020

Εκτύπωση PDF

 


Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ θα είναι ανοιχτή μέχρι την Μ. Τετάρτη 15/4/2020. Από Μ. Τετάρτη μέχρι και την Τρίτη 21/4/2020 θα παραμείνει κλειστή. Θα είμαστε ξανά κοντά σας από την Τετάρτη 22/4/2020.

Για επείγοντα θέματα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο Skype: ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Θ. ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Καλό Πάσχα!

 

 

Υπηρεσίες της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ για την περίοδο εφαρμογής των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19.

Εκτύπωση PDF

 


Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ συνεχίζει να είναι κοντά σας. Πιο συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή στους Φοιτητές/τριες με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) παρέχονται τα εξής:


• Εγγραφές στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 εξ αποστάσεως μόνο μέχρι 10 Απριλίου.
• Καταγραφή εξατομικευμένων εκπαιδευτικών αναγκών εξ αποστάσεως μόνο για το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 μέχρι 30 Απριλίου.
• Τροποποίηση εκπαιδευτικού υλικού σε προσβάσιμη μορφή.
• Υποτιτλισμός οπτικοακοστικών αρχείων.
• Υποστήριξη εξ αποστάσεως των ΦμεΑ κατά τη διάρκεια των διαλέξεων που γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (καταγραφή σημειώσεων, χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κα.).
• Υποστήριξη εξ αποστάσεως των ΦμεΑ για τη μελέτη τους και την οργάνωση της ύλης.
• Υποστήριξη εξ αποστάσεως των ΦμεΑ σε δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης.


Η υποστήριξη εξ αποστάσεως γίνεται με:
α) Ασύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την επικοινωνία σε διαφορετικό χρόνο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Messenger). Η ασύγχρονη επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού.
β) Σύγχρονα εργαλεία που υποστηρίζουν την επικοινωνία και την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο. Τέτοια εργαλεία μπορεί να είναι η συζήτηση δια μέσου υπολογιστών (chat) και η τηλεδιάσκεψη (Skype, ms-teams, Messenger).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο Skype: ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Θ. ή με ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Λειτουργία ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Εκτύπωση PDFΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ του ΠΘ συνεχίζει να βρίσκεται κοντά σας με σεβασμό στα μέτρα των επίσημων φορέων για την προστασία και τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες καθώς και οι διδάσκοντες/ουσες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά 9:00-15:00 στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στο Skype: ΠΡΟΣΒΑΣΗ Π.Θ. ή στην σελίδα μας στο Facebook: Πρόσβαση Φοιτητών με Αναπηρίες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παρακαλούμε θερμά, να παρακολουθείτε καθημερινά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα (prosvasi.uth.gr) και τη σελίδα μας στο facebook ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Βρίσκεστε: Αρχική Σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις