Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έντυπα Συμπλήρωσης

Εκτύπωση PDF

Καταγραφή Αναγκών Φοιτητών

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «H πρόσβαση των φοιτητών με ειδικές ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ.Υπεύθυνη: Μάγδα Νικολαραΐζη, Φορέας Χρηματοδότησης: Επιτροπή Ερευνών ΠΘ), προβλέπεται η καταγραφή των δυσκολιών πρόσβασης των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ακόλουθο έντυπο και να το υποβάλετε ηλεκτρονικά.
Εάν χρειάζεστε βοήθεια στη συμπλήρωσή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Καταγραφής Αναγκών Φοιτητή/τριας με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή Αναπηρία

Βοηθοί

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «H πρόσβαση των φοιτητών με ειδικές ανάγκες στο φυσικό και μαθησιακό περιβάλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Επ.Υπεύθυνη: Μάγδα Νικολαραΐζη, Φορέας Χρηματοδότησης: Επιτροπή Ερευνών ΠΘ), προβλέπεται η υποστήριξη των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία από τους συμφοιτητές/τριες τους που θα έχουν το ρόλο του/της βοηθού. 

Ο ρόλος των βοηθών είναι πολύπλευρος ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των συμφοιτητών τους. Ενδεικτικά, μερικές από τις αρμοδιότητες των εθελοντών αφορούν στην παροχή υποστήριξης στα εξής:

  • Μετακίνηση στους χώρους του πανεπιστημίου,
  • Διεκπεραίωση θεμάτων γραμματείας (π.χ. συμπλήρωση εντύπου, επικοινωνία με γραμματεία),
  • Επικοινωνία με διδάσκοντες,
  • Μαθήματα (π.χ. υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, αναζήτηση βιβλιογραφίας για εργασίες, δανεισμός και επιστροφή βιβλίων).

Όσοι επιλεγούν ως εθελοντές, θα παρακολουθήσουν ένα ολιγόωρο σεμινάριο, όπου θα ενημερωθούν για τους τρόπους υποστήριξης των συμφοιτητών τους και τον ρόλο τους. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της υποστήριξης θα συνεργάζονται με έναν επόπτη, μέλος ΔΕΠ, ώστε να σχεδιάζουν από κοινού τις ενέργειες τους. Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα μπορείτε να συμπληρώστε ηλεκτρονικά το ακόλουθο έντυπο και να το υποβάλετε ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο ίδιο το έντυπο.
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Βοηθού

Διδάσκοντες

Το έντυπο αυτό έχει ως στόχο να γίνει η καταγραφή των αναγκών των διδασκόντων όσον αφορά στην υποστήριξη των φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το έντυπο ηλεκτρονικά, εφόσον κάποιος φοιτητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες/αναπηρία παρακολουθεί τα μαθήματα σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεστε βοήθεια στη συμπλήρωσή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία σας ή με κάποιο μέλος της Ομάδας του Προγράμματος (δείτε στοιχεία επικοινωνίας).

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Διδάσκοντα/ουσας
Βρίσκεστε: Αρχική Σελίδα Έντυπα Συμπλήρωσης