Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Έντυπα Συμπλήρωσης

Εκτύπωση PDF

Καταγραφή Αναγκών Φοιτητών/τριών

Στις υπηρεσίες της Δομής Υποστήριξης Φοιτητών/τριών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρίες ΠΡΟΣΒΑΣΗ (Επ.Υπεύθυνη: Μάγδα Νικολαραΐζη, Φορέας Χρηματοδότησης: Επιτροπή Ερευνών ΠΘ), προβλέπεται η καταγραφή των δυσκολιών πρόσβασης των φοιτητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μπορείτε να συμπληρώσετε το ακόλουθο έντυπο και να το υποβάλετε ηλεκτρονικά.
Εάν χρειάζεστε βοήθεια στη συμπλήρωσή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Καταγραφής Αναγκών Φοιτητή/τριας με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή Αναπηρία

Εθελοντές

Στις υπηρεσίες της Δομής Υποστήριξης Φοιτητών/τριών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρίες ΠΡΟΣΒΑΣΗ (Επ.Υπεύθυνη: Μάγδα Νικολαραΐζη, Φορέας Χρηματοδότησης: Επιτροπή Ερευνών ΠΘ), προβλέπεται η υποστήριξη των φοιτητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία από τους συμφοιτητές/τριες τους που θα έχουν το ρόλο του/της εθελοντή. 

Ο ρόλος των εθελοντών/τριών είναι πολύπλευρος ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των συμφοιτητών/τριών τους. Ενδεικτικά, μερικές από τις αρμοδιότητες των εθελοντών/τριών αφορούν στην παροχή υποστήριξης στα εξής:

  • Μετακίνηση στους χώρους του πανεπιστημίου,
  • Διεκπεραίωση θεμάτων γραμματείας (π.χ. συμπλήρωση εντύπου, επικοινωνία με γραμματεία),
  • Επικοινωνία με διδάσκοντες/ουσες,
  • Μαθήματα (π.χ. υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, εξετάσεις, αναζήτηση βιβλιογραφίας για εργασίες, δανεισμός και επιστροφή βιβλίων).
  • Επικοινωνία με υπηρεσίες του Π.Θ (λέσχη σίτισης, βιβλιοθήκη, κ.ά)

Όσοι επιλεγούν ως εθελοντές/τριες, θα παρακολουθήσουν ένα ολιγόωρο σεμινάριο, όπου θα ενημερωθούν για τους τρόπους υποστήριξης των συμφοιτητών/τριών τους και τον ρόλο τους. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της υποστήριξης θα συνεργάζονται με έναν επόπτη, μέλος ΔΕΠ, ώστε να σχεδιάζουν από κοινού τις ενέργειες τους. Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα μπορείτε να συμπληρώστε ηλεκτρονικά το ακόλουθο έντυπο και να το υποβάλετε ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο ίδιο το έντυπο.
Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις για το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Εθελοντή/τριας

Διδάσκοντες/ουσες

Το έντυπο αυτό έχει ως στόχο να γίνει η καταγραφή των αναγκών των διδασκόντων/ουσών όσον αφορά στην υποστήριξη των φοιτητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε το έντυπο ηλεκτρονικά, εφόσον κάποιος/α φοιτητής/τρια με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία παρακολουθεί τα μαθήματα σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο χρειάζεστε βοήθεια στη συμπλήρωσή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία μας ή με κάποιο μέλος της Επιτροπής της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (δείτε στοιχεία επικοινωνίας).

Συμπλήρωση του ΕντύπουΈντυπο Διδάσκοντα/ουσας
Βρίσκεστε: Αρχική Σελίδα Έντυπα Συμπλήρωσης